MANIFEST I TEATRIT KRITIK

Shkurt 2009 Me spond, jo vetëm ndaj artikullit të Papagjonit Kritika midis Teatrit dhe Publikut, tek “Shekulli”, por ndaj të gjithë atyre që dëshirojnë të mishërojnë një qëndrim kritik ndaj shoqërisë, dhe në formën e një manifesti të një teatri kritik, them … Continue reading

More Galleries | Tagged , , | Leave a comment

Ballafaqim me Fantazmen Komuniste

1. “Loja eshte gjeja ku do kap ndergjegjen e mbretit”, thote Hamleti. Kjo do te thote se kerkohet nje vullnet per te luajtur qe te zbulohet tjetri, qe te zbulohet ndergjegja, dhe ajo qe shfaqet me zbulimin e ndergjegjes, eshte … Continue reading

More Galleries | Leave a comment

Historia e “tjetrit”

nga Ismail Kadare botuar tek Gazeta Shqiptare1. Flitet shumë sot për “tjetrin”. Dhe siç ndodh shpesh me bisedat apo me motivet e vjetra, që pas një harrese ose pushimi rikthehen në jetën tonë, ne kujtojmë se edhe për “tjetrin” jemi … Continue reading

More Galleries | 1 Comment

Rrethimi i fundit i Tebes

Bijte e njeriut e kane ndertuar, Kaq thjesht dhe kaq detyrueshem, Te lidhur nga nevoja per token duart. Mbreselenes dhe ag te bardhe nga jashte, Me nga nje qiri ne cdo dritare Ne hene te plote, te hijshem e te … Continue reading

More Galleries | Leave a comment

Miresevini

Miresevini ne Zhgarravinat e Darkes, ku thelbet e kitheta perplasen vrullshem prej autorit dhe kujtdo qe deshiron te marre pjese. Se cfare jane thelbet e kitheta, dhe se si mund te perplasen vrullshem, eshte pjese e asaj cka ky blog … Continue reading

More Galleries | Leave a comment